Bezoek aan Jeruzalem

8 september t/m 14 september 2017

 

Onze voorzitter Nabil Sahhar zal in deze periode zijn familie in Jeruzalem en Ramallah bezoeken.
Ook brengt hij een bezoek aan de Al Mostaqbalschool in Al Khader om zich op de hoogte te stellen van de voortgang daar.
Wij houden u op de hoogte.


Viering Johannescentrumgemeente Utrecht

Zondag 16 juli 2017

 

Het thema van deze viering gaat over de gelijkenis van het zaad en de zaaier, Mattheus 13:1-9 en 18-23.
De Johannescentrumgemeente
collecteert regelmatig voor onze stichting. Na afloop van de dienst vertelt onze voorzitter Nabil Sahhar over het werk van onze stichting.

 

Onze stichting maar ook de docenten van de school die we steunen, zaaien, maar dan is er geldgebrek, of er is extra harde onderdrukking, of er vallen traangasgranaten, of een ouder of broer of zus wordt gevangen genomen, etc etc. Soms lijkt het goed te gaan met een kind en wordt hij toch, als hij opgroeit, verstikt door de omstandigheden. Maar soms werkt het wel, onze inspanning en kan een kind verder, leeft het op, komen zijn talenten aan bod, vindt hij vrede in zichzelf.

 

 


Open brief NCCOP

Maandag 12 juni 2017

 

In een Open Brief van 12 juni jl. smeekt de Nationale Coalitie van Christelijke  Organisaties in Palestina (NCCOP) de Wereldraad van Kerken om een duidelijke standpuntbepaling en om solidariteit met het Palestijnse volk. Het ‘moment van het onmogelijke’ is bereikt, ‘we staan aan de vooravond van een catastrofale wending’.

 

Lees hier de volledige tekst van de Open Brief aan de Wereldraad van Kerken van de Nationale Coalitie van Christelijke Organisaties in Palestina.


Enough=Enough

Zaterdag 10 juni 2017 – Waartegen kom jij in verzet?

 

Polarisatie, discriminatie, racisme, antisemitisme, islamofobie: Enough = Enough! Populistische en extremistische opvattingen voeren de boventoon in Israël, én ook in Nederland. De Israëlische bezetting van Palestina zet joden en moslims tegen elkaar op, ook hier in de Nederlandse straten. Wat kunnen wij zelf doen als tegenwicht tegen dit haat zaaien en deze angstpolitiek? Hoe leggen we verbindingen tussen mensen en organisaties? Hoe starten we een dialoog met ‘de ander’?

 

Een Ander Joods Geluid organiseert een zesdaags evenement Enough = Enough! Activisten, experts en ervaringsdeskundigen vertellen wat jij zelf kan doen in Israel, Palestina en Nederland om polarisatie, angst en haat tegen te gaan.

 

Onze voorzitter Nabil Sahhar is aanwezig als één van de ervaringsdeskundigen.

 

Meer informatie op : Enough = enough


De kracht van de verbeelding

Woensdag 7 juni 2017 – Vredesweek Zwolle

 

Conflicten tussen mensen spelen niet alleen ver weg, maar zijn dichtbij gekomen. In ons eigen land versterken populistische leiders en bewegingen de polarisatie tussen ‘wij’ en ‘zij’. Er wordt veel geschreeuwd en weinig geluisterd. Veel mensen voelen zich hier machteloos over en ervaren een gebrek aan verbinding met mensen in hun eigen buurt. Ook internationaal nemen spanningen en tegenstellingen toe. In oorlogsgebieden is veel verbeeldingskracht nodig om te blijven geloven in vrede, in ons eigen land om elkaar te blijven vinden. lees meer….

 

Op uitnodiging van Maarten van der Werf waren wij bij deze avond aanwezig.